במהלך השנים האחרונות יכולנו לראות כיצד אירועי יום הולדת הפכו להשקעה עצומה, השקעה שדורשת משאבים כספיים ומשאבים רבים אחרים. לא מדובר רק בימי הולדת עגולים או בימי הולדת בעלי משמעות כמו גיל 12-13 או 18, אלא בכל שנה, בכל יום הולדת. כשבדרך כלל מדובר על ימי הולדת של ילדים, שכן מבוגרים פחות נוטים לחגוג ימי הולדת ואם הם חוגגים, אז הם עושים זאת באופן צנוע יחסית, ארוחה עם בני משפחה וחברים או דברים בסגנון כזה.
יש מי שמעדיף דווקא לחפש דרכים כיצד לחסוך בארגון יום הולדת. יש מי שלא מעוניין לבזבז הרבה כסף ועדיין להפיק יום הולדת שמח וחגיגי לילדיו. לעיתים זה גובה ממנו יותר זמן והשקעה במובנים אחרים, בעיקר, בהיבט הפיזי והנפשי, אך עדיין זה יכול להיות יום הולדת איכותי ומרשים, ועדיין זה יכול להיות יום הולדת חסכוני מאוד, מה שיקל כמובן מבחינה כלכלית.
כיצד לחסוך כשחוגגים יום הולדת
ההסברים לכך מאוד פשוטים. בשלב הראשון יש להכין תוכנית ברורה של תקציב, בשביל לדעת כמה כסף אפשר להוציא על חגיגת יום הולדת. בשלב השני, יש לבדוק אילו מהדברים שהאירוע צריך, אנחנו יכולים לעשות בעצמנו ולא חייבים לקנות. למשל, במקום לקנות עוגת יום הולדת, אנחנו יכולים להכין עוגה כזו, במקום לקנות אוכל מוכן אנחנו יכולים להכין אוכל כזה, במקום להזמין הפעלות אנחנו יכולים לארגן הפעלות, במקום להזמין מקום לאירוע, אנחנו יכולים לעשות אותו בבית או בשטח ציבורי. אפילו במקום תקליטן אנחנו יכולים לשים ברקע יוטיוב לחבר אייפוד לרמקולים, ליצור סטליסט, והנה חסכנו הוצאה כספית גדולה.
שלב שלישי, להחליט על פי המשתתפים ממה הם יכולים ליהנות ולנסות לתת להם את זה באופן עצמאי, כלומר בלי להזמין גורם חיצוני שיעשה את זה עבורנו. לא מעט הורים נוהגים להכין לילדים משימות וסדנאות מיוחדות, הפעלות משלהם, במקום להזמין מפעילים חיצוניים. זה נכון גם לגבי משחקים וצעצועים, אלה יכולים להוות תחליף הולם לכל הפעלה.
שלב רביעי, ככל שכמות המשתתפים קטנה יותר כך ההוצאות קטנות יותר, מן הסתם כמות המשתתפים צריכה להיות הולמת את האירוע וכן צריך להזמין מספיק ילדים או מבוגרים שיכבדו את האירוע, אך אין צורך להזמין כל אחד ואחת, הרי גם אם נזמין אותם, זה לא אומר שהם יבואו ואם הם לא יבואו, אז אנחנו סתם נוציא כסף לחינם.